Móda / 28. február 2019

Základná výbava, vďaka ktorej dokážete odbúrať stres

Milujete cestovanie, relax a zábavu? Považujete za dôležité si okrem práce dopriať dovolenku či odpočinok v obľúbenom rezorte? Je to ten najlepší základ, vďaka ktorému sa vyhnete stresu, ktorý je stále väčším dôvodom vážnych zdravotných komplikácií. Svoj komfort pri pravidelnom odpočinku si ale môžete zvýšiť aj inak. Postačí vám na to niekoľko univerzálnych metód.

Choďte na rýchlu prechádzku

Aj keď vám štýlové hodinky Festina hovoria, že máte už len 5 minút, využite tento čas pre seba a svoje zdravie naplno a choďte na prechádzku. Aby ste sa utíšili, stačí sa dostať preč z okolia, ktoré vám spôsobuje stres. Všetko, čo potrebujete, je iba pár minút, kým si zorganizujete svoje myšlienky. Aj malá a krátka zmena prostredia prospeje.

Čítajte

Ak je človek unavený, vážne rozrušený alebo napätý, kniha sa stáva jedným z najlepších spôsobov, ako relaxovať. Dôležité je, aby to bolo pozitívne a povznášajúce. Čitateľská fikcia vás odvedie z prítomnosti do iného sveta najlepšie.

Môžete na niekoľko minút zabudnúť na všetky problémy a zamerať sa na príbeh. Pribaľte si dobrú knihu aj do veľkého cestovného kufra a oddychujte na dovolenke aj týmto spôsobom. Prospieva to vašej pamäti a slovnej zásobe!

Meditujte

Najlepší spôsob, ako sa zbaviť stresu je úplne jednoduchá vec, zastaviť sa! Pomôže vám v tom aj meditácia a pokojné dýchanie. Vyskúšajte jogu alebo iný typ aktivity, ktorá vás opäť odpúta od aktuálneho problému a nepríjemného stavu.

Uvarte si bylinkový čaj

Ak máte pocit, že príliš veľa stresu kofeín nezachráni, skúste jemnejší čaj. Teplý hrnček s upokojujúcim bylinkovým čajom by mohol pomôcť. Už samotná príprava vás môže upokojiť.

Skúste sa vyspať

Aj spánok dostáva naše telo a myseľ do správnej rovnováhy, preto si ho doprajte čo najviac a v pravidelných intervaloch. Oplatí sa! Niekedy je to ten najúčinnejší recept a liek na všetky bolesti.

 

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader