Zaujímavosti / Kuriozity / 17. november 2016

TOP 10 Najbizarnejších zákonov z celého sveta

Patríš do skupiny ľudí, ktorí si myslia, že na Slovensku máme zákony, ktoré miestami nedávajú zmysel? Ak áno, nasledujúci článok ťa presvedčí o tom, že tie naše sú v porovnaní s inými úplne v pohode a nevinné.

       1. BOLÍVIA

V Bolívii má vydatá žena zakázané vypiť viac ako 1 pohár vína. Ak teda chceš ísť na poriadnu dámsku jazdu, musíš to stihnúť do svadby

foto: Maelick/ flickr.com

2. SINGAPUR

Máš rád žuvačky a musíš mať pri sebe vždy aspoň jeden balíček? Vyhni sa Singapuru. Tam je totiž protizákonné ich žuť.

foto: tabeajaichhalt/ pixabay.com

3. BIRMINGHAM

V Birminghame je ZAKÁZANÉ mať sex na schodoch pred kostolom v nočných hodinách. Takže ak s priateľkou vyhľadávate miestne kostoly a ich schody na spoločné chvíle, Birmingham nie je mesto pre vás.

foto: viajeminuto/ pixabay.com

4. CAPRI, TALIANSKO

Ak tvoje šľapky pri chôdzi vydávajú zvuk, mal by si sa ich čo najskôr zbaviť, v Capri je totiž hlučná obuv dôvod pokút.

foto: leovalente/ pixabay.com

5. MELBOURNE

Šaty bez ramienok sú dlhodobým trendom, no ak si muž, ktorý rád nosí najmä v lete tento druh šiat, smola. V Melbourne si ich ako chlap nemôžeš na verejnosti obliecť.

6. EBOLI, TALIANSKO

Neviete sa od seba spriateľkou odtrhnúť a to ani počas jazdy? Priprav sa na poriadnu pokutu. Za bozkávanie v idúcom vozidle zaplatíš 415 eur.

7. OKLAHOMA

Si správny občan, robíš všetko podľa predpisov a skončil si v base, pretože si sa zaškeril na psa? V Oklahome normálna vec.

foto: Steve Garner/ flickr.com

       8. WILBUR, WASHINGTON

Máš rád kone, jazdu na nich a máš rád aj tie, ktoré nepatria medzi najkrajšie? Vo Washingtone by ťa nepochválili. Je tam zákaz jazdiť na škaredých koňoch.

9. OTTUMWA LOWA

Baliť ženu žmurknutím poburuje ľudí natoľko, že za to budeš pokutovaný. Predtým si teda polož otázku, či za to naozaj stojí.

10. IRÁN

NAJBIZARNEJŠÍ NAKONIEC! Sex je dovolený výhradne so zdomácnenými zvieratami. Ak preferuješ divokú zver, máš smolu. Rozdať si to môžeš napríklad s kozou, či psom.

Tak čo? Stále si myslíš, že naše zákony sú nezmyselné?

titulná fotka: Okan Caliskan

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader