Zaujímavosti / Kuriozity / 01. január 1970

Títo ľudia skutočne ocenia jeho prácu. Profesionálny stylista vymenil luxusný salón za ulice New Yorku

Každý jeden človek má právo na dôstojný život, či už je to bohatý podnikateľ, predavačka v obchode alebo „obyčajný“ bezdomovec. Všetci sme si rovní, preto nikto z nás nie je lepší, horší a ani „obyčajný“. Tento pocit chce profesionálny stylista darovať aj ľuďom bez domova, ktorí sú radi, keď majú čo jesť, nie ešte aby rozmýšľali nad službami kaderníka.

Každú nedeľu, vlasový stylista Mark Buston chodí ulicami New Yorku a hľadá svojich potenciálnych klientov. Aj napriek tomu, že pracuje v luxusnom salóne, hľadá niekoho, kto patrí medzi tých menej šťastných a jeho prácu by skutočne ocenil. K ľuďom bez domova pristupuje s otvoreným srdcom a začína jednoducho frázou „Dnes chcem pre vás spraviť niečo pekné".

Mark začal so strihaním vlasov bezdomovcov v máji roku 2012 po návšteve rodiny na Filipínach. Tam si od majiteľa miestneho holičstva prenajímal stoličku a poskytoval svoje služby zúboženým chudobným deťom. Pocit zadosťučinenia bol tak obohacujúci, že si túto praktiku priniesol so sebou domov. Od tej doby poskytuje služby ľuďom v núdzi na Jamajke, Kosta Rike, Los Angeles a pravdaže New Yorku.

Všetky jeho sedenia sa vykonávajú na otvorených priestranstvách ako sú rohy ulice či chodníky, aby sa okoloidúca verejnosť mohla pokojne prizerať. Dúfa, že ľudia nájdu inšpiráciu v dobrom skutku a budú láskaví k tým, ktorí sú menej šťastní. „Každý ľudský život má rovnakú hodnotu," napísal Mark v titulku na Instagrame. „Všetci si zaslúžime druhú šancu."

Monika Budayová/mymodernmet.com

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader