Zaujímavosti / Umenie / Móda / 25. november 2013

Neobyčajne obyčajné ruky talianskeho maliara

Môže byť ruka umením? Poviete si, čo už len môže byť zvláštne na obyčajnej ruke? Maximálne nejaký šperk, lak na nechty či prípadné zranenie. Tak sa na ňu pozrime z úplne inej stránky. Nie ako na ruku, na to, čím je, ale čím by mohla byť. Znie to ako úplná hlúposť? To je možno pravda, ale taliansky maliar Guido Daniele spravil presne to - pozrel sa na obyčajnú ruku neobyčajným spôsobom.

Guido Daniele je taliansky maliar, absolvent umeleckej školy Brera School of Arts v odbore sochárstvo, hyper-realistický ilustrátor, ktorý rád objavuje nové maliarske techniky. Vďaka svojej originalite spolupracoval s rôznymi editorskými či reklamnými spoločnosťami, tiež maľoval prospekty až do veľkosti 400m2 alebo iluzívne obrazy na verejných budovách.

Vráťme sa však k už spomínaným rukám. Tento človek ich totiž premieňa na zvieratá a tvoria mu vlastne živé maliarske plátno, ktoré mu dáva neuveriteľné možnosti. Môže ho tvarovať alebo dávať do rôznych pozícií. Jeho maliarske schopnosti v spojení s novým prvkom - zahrnutím ľudského tela, dokážu vytvoriť neuveriteľne realistické scény naživo. Najdôležitejším prvkom, ktorý ku svojej práci nevyhnutne potrebuje, je obrovská dávka fantázie a predstavivosti.

Handanimals je najslávnejšia séria detailných, realistických obrazov, ktoré dokonale splývajú s anatómiou ľudskej ruky. Vďaka manipulácií a kreativite dosahuje úžasné výsledky. Gudio Daniele sa okrem maľovania na ruky venuje aj maľovaniu na telá, komerčnej a reklamnej činnosti. Presvedčte sa sami, že obyčajná ruka vie byť aj poriadne neobyčajná.

 

 

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader