Zaujímavosti / 19. február 2024

Kvalitný posuvný systém na dvere vydrží desaťročia, na čo si dať pozor?

Znie to síce zložito, no s najväčšou pravdepodobnosťou ste sa s ním už stretli. Posuvný systém na dvere pomocou svojich patentov dokáže pohodlne otvárať a zatvárať dvere, samozrejme s vašou pomocou. Tento systém má svoje nesporné plusy ale aj pár mínusov.

Hlavnou úlohou tohto systému je ušetriť miesto pri otváraní krídiel. V tomto prípade sa zasunú ku stene, z čoho vyplýva ich spomenutá výhoda. 

Posuvný systém na dvere ako flexibilná alternatíva 

Čo všetko teda posuvný systém na dvere obslúži? Najčastejšie sa bavíme o klasických dverách medzi miestnosťami. Spomenúť však môžeme aj posuvné vráta, okenice, mreže či plachty. Ide o obľúbenú voľbu najmä v moderných domácnostiach. Nešetrí len priestor, samotnú miestnosť dokážu spraviť modernejšou a atraktívnejšou. V prvom rade sa ale pri nich spomína flexibilita a funkčnosť. Pozor ale na kvalitu materiálu, čo je dôležité hlavne pri posuvných dverách do puzdra (náročná a nákladná výmena).

V exteriéri sa odporúča hliník, ktorý na rozdiel od ocele odolá aj nepriaznivému počasiu. Ale ani spomenutá oceľ nie je na zahodenie, veď dokáže uniesť aj mohutné dvojtonové vráta. Pozor ale na ich nižšiu zvukotesnosť, problémy môžu nastať pri rekonštrukciách, kedy vás môžu limitovať nosné priečky alebo rozvody. Ak ste sa rozhodli pre prevedenie do puzdra, počítajte s tým, že je umiestnené v stene. Tú tým pádom je vhodné postaviť ako prvú. 

Pre aké posuvné dvere sa rozhodnúť?

E-shop Modos.sk ponúka posuvné systémy na jednokrídlové aj dvojkrídlové dvere. Potom je už len na vás, či sa vyberiete cestou stavebných puzdier alebo nástenných posuvných systémov. Spoločnosť Modos sa sústredí aj na interiérové dvere, zárubne, vchodové dvere či podlahy. Problémy nenastávajú ani pri atypickom stavebnom otvore prípade nízkoenergetických a pasívnych domoch.

Veľmi dôležitá je aj dôkladná montáž posuvných systémov, aby dvere vydržali funkčné a v čo najlepšom stave po dobu dlhých rokov. Ešte stále váhate? So správnym obchodným partnerom a profesionálmi v tomto obore bude posuvný dverový systém skvelým oživením každej domácnosti či pracovných priestorov.

(D/PR), zdroj obrázku: coralimages / stock.adobe.com

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader