Zaujímavosti / 12. február 2024

Aktualizujte údaje o vašej s.r.o. v obchodnom registri rýchlo a jednoducho

Potrebujete aktualizovať údaje vašej spoločnosti s ručením obmedzeným v obchodnom registri? Či už plánujete zmenu obchodného mena, adresy sídla, základného imania alebo potrebujete upraviť iné údaje, proces nemusí byť vôbec komplikovaný.

Náš krátky sprievodca vás prevedie základnými krokmi a poskytne vám niekoľko potrebných informácii, ktoré sa pri zmenách údajov o obchodnej spoločnosti môžu zísť.

Plánujete zmenu obchodného mena, sídla spoločnosti alebo ďalších údajov?

Zmena obchodného mena býva často motivovaná rebrandingom firmy či úspešného startupu alebo zmenami v majetkových štruktúrach, zmena sídla spoločnosti zas zvyčajne prichádza s presťahovaním do nových priestorov. 

Upraviť možno aj základné imanie, čo je významný krok ovplyvňujúci financovanie a operácie firmy. Rovnako je možné v ORSR aktualizovať aj ostatné údaje o spoločnosti, napríklad vlastnícku štruktúru, štatutárne orgány či predmet podnikania.

Vyhnite sa odmietnutiu žiadosti a zbytočnému zdržaniu

Pri zmenách údajov v ORSR je dôležité je venovať pozornosť presnosti poskytnutých údajov, aby ste predišli odmietnutiu žiadosti alebo náročným opravám. Pozor si treba dať aj na dodržiavanie termínov, vďaka čomu predídete pokutám alebo právnym komplikáciám. Zároveň je potrebné zabezpečiť kompletnosť a správnosť dokumentácie a riadne uhradiť potrebné správne a súdne poplatky.

Zmena údajov o spoločnosti z pohodlia domova či kancelárie

Vedeli ste o tom, že na Slovensku sa dá vybaviť zmena údajov v ORSR aj online? Využiť na to môžete oficiálnu platformu Ministerstva spravodlivosti SR, prostredníctvom ktorej sa dajú žiadosti podávať elektronicky. Tento spôsob je nielen rýchly a efektívny, ale vďaka kvalifikovanému elektronickému podpisu aj plne právne platný.

Vykonajte potrebné zmeny v zápise v ORSR ľahko a bez obáv online, aby bola vaša spoločnosť s ručením obmedzeným správne zaregistrovaná a pripravená na podnikanie.

(D/PR), zdroj obrázka: unsplash.com

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader