Zaujímavosti / 28. november 2022

3 zaujímavosti o tom, ako sa dajú skladovať veci ekonomickejšie a lepšie

Možno to nie je téma na prvé stránky novín, no prakticky pre akúkoľvek firmu je absolútne kľúčová. Súčasťou výrobného procesu je totiž skladovanie, či už zásob, materiálu, alebo aj výsledného tovaru. V dnešnej dobe, keď silnie tlak na ceny, je v rámci logistického reťazca priam kľúčové zabezpečiť čo najlepšie a ekonomicky najefektívnejšie skladovanie materiálu. Prinášame zaujímavosti, ktoré snáď ocenia nielen podnikatelia.

1. Nemusia to byť murované stavby

Žijeme v roku 2022 a technológie pokročili takým tempom, že ani pri skladovacích priestoroch nie sme odkázaní na ´tradičné´ postupy. Zabudnite preto na klasické murované skladové haly, ktorých výstavba je administratívne i finančne náročná. Vedeli ste o tom, že existuje nová a moderná metóda? Predstavujú ju skladové stany, ktoré sú v porovnaní s murovanými halami postavené rýchlejšie, lacnejšie, a celkovo sú flexibilnejšie. Navyše, ponúkajú veľmi dobrú ochranu uskladneného materiálu, takže sa podnikatelia nemajú čoho obávať.

2. Plachty nielen na párty

Plachtové stany možno poznáte zo záhradných párty či veľkých eventov, no okrem zábavy sa dajú používať aj na skladovanie vecí. Ďalšou z moderných metód skladovania materiálu či zásob sú plachtové haly, ktoré sa dajú tiež postaviť mimoriadne rýchlo a oveľa jednoduchšie než klasické, veľké stavby. Ak ste o nich doteraz nevedeli, tak vedzte, že sú čoraz populárnejšie, a predstavujú zaujímavú možnosť pre podnikateľov.

3. Ich rozmery nie sú fixné

Ak postavíte klasickú murovanú či železobetónovú stavbu, jej rozmery sú prakticky fixné, teda pokiaľ nechcete investovať veľa prostriedkov do prístavby či nadstavby. No a potom sú tu skladové stany a plachtové haly, ktoré sa dajú veľmi jednoducho rozšíriť prostredníctvom tzv. doplnkových modulov. Aj toto sú výdobytky technológií, ktoré uľahčujú život v roku 2022.

(D/PR), zdroj obrázku: Tatrastany.sk

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader