Zaujímavosti / Kuriozity / 11. máj 2014

13 zvieracích hrdinov, ktorí neuveriteľným spôsobom zachránili ľudské životy

Zvieratá sú úžasné v mnohých smeroch. Dokážu odhadnúť počasie, sú schopné až v niekoľkodňovom predstihu predpovedať zemetrasenie, či dokonca vlny tsunami! Schopnosť vycítiť nebezpečenstvo ich tak robí jedinečnými.

Týchto 13 príbehov vám dokáže jedinečnosť ich zvieracích inštinktov, keď vďaka nim zachránili desiatky, možno stovky ľudských životov takými spôsobomi, ktoré sa zdajú byť až neuveriteľné.

A posledný z nich vás nechá v nemom úžase.

1. Babu, tento 12-ročný psík neustále dobiedzal na svoju, už 85-ročnú pani Tami Akanumu, aby šli von na prechádzku. Jeho neoblomnosť nakoniec pani presvedčila. Keď vyšli von, začal ju ťahať úplne inou trasou než obvykle, ktorá viedla k neďalekému kopcu. O pár minút neskôr už Tami sledovala zničujúci vlnu tsunami, ktorá v roku 2011 zničila celé mesto a aj jej domov.

2. Tento psík žijúci na Filipínach, menom Kabang, zachránil dcéru a neter svojho majiteľa tak, že ich na poslednú chvíľu odstrčil pred blížiacim sa autom a zabránil tak tragédii. Kabang pri tomto heroickom čine utrpel vážne zranenia. Našťastie správy o tejto udalosti sa rozšírili tak rýchlo, že vďaka finančnej podpore z celého sveta mohol podstúpiť drahé operácie, ktoré mu nakoniec zachránili život.

3. Toby, zlatý retríver na obrázku, predviedol neuveriteľnú prvú pomoc. Keď sa jeho pani začala dusiť jablkom, vyskočil jej automaticky na hruď, uvoľnil dýchacie cesty a zachránil jej život. Hneď na to, ako sama povedala, jej začal šťastne olizovať tvár.

4. Výskum ukázal, že lamy sú jedným z najlepších terapeutických zvierat na svete. Na tejto foto dostáva Pisco pusu od sestričky v miestnej nemocnici, ktorú pravidelne navštevuje.

5. Pitbul Lefty je skutočným psím hrdinom. Keď sa štyria ozbrojení lupiči vlámali do domu jeho majiteľa, tak to bol práve on, ktorý sa vrhol do výstrelu a zachránil tak majiteľovi život. Utrpel vážne zranenia a dokonca mu museli amputovať nohu. Avšak, napriek všetkému, je dnes stále nažive a šťastný.

6. Keď sa pán Robert Biggs prechádzal po horách v štáte Kalifornia, napadla ho puma americká. Na jeho obrovské šťastie bol neďaleko medveď, ktorý mu prišiel na pomoc, pumu odohnal a zachránil mu život.

7. Kilian bol vždy verným psom. Preto keď sa začal správať veľmi podozrivo a zvláštne okolo novej opatrovateľky, majitelia sa rozhodli nainštalovať do domu kameru. Zistili, že opatrovateľka týra ich len 7-mesačného syna. Vďaka Kilianovi tak predišli veľkej tragédii. 

8. Yang Yun sa zúčastnil súťaže o najdlhší ponor na jeden nádych. Keď mu už dych dochádzal a chcel vyplávať nad hladinu, vplyvom studenej vody mu stuhli nohy a nemohol sa hýbať. Vtom sa z ničoho nič objavila veľryba Beluga, ktorá ho vytiahla za nohu až na hladinu a zachránila mu život.

9. Tento príbeh je naozaj neuveriteľný. Keď pani Joann Altsmannová dostala ťažký infarkt, jedinou živou bytosťou v dome, bolo jej prasiatko Lulu (na obrázku). Hneď ako Lulu uvidela, že jej majiteľke nie je dobre, vybehla pred dom a ľahla si na cestu dúfajúc, že niekto zastaví. Ak nezastavil, vrátila sa späť do domu skontrolovať svoju pani. Nakoniec si prasiatko na ceste všimol motorkár, ktorého Lulu naviedla do domu. Dotyčný pán ihneď zavolal záchranku a zachránil tak, vďaka tomuto malému prasiatku, život.

10. Wendy Humprey mala v tele zhubný nádor, ktorý ak by zostal neliečený, prešiel by do metastáz. Wendy by normálne o ňom nemala ani potuchy. Bola to jej 10-mesačná mačka, ktorá jej sústavne skákala na hrudník, až jej to prišlo podozrivé a navštívila lekára, ktorý diagnostikoval nádor. Našťastie sa o ňom dozvedela dostatočne skoro a nádor jej úspešne odstránili.

11. Nikdy netreba zabúdať na psov, ktorí pomáhajú svojim majiteľom prežiť ťažké chvíle v ich životoch. Fotografia zachytáva dvoch psíkov využívaných na terapiu detí v Newtowne po tom, ako na miestnej škole nešťastne zahynulo niekoľko detí.

12. V novembri v roku 2004, sa pri thajskej dedinke Bang Koey stádo byvolov začalo správať veľmi podivne. Začali zdvíhať hlavy a postupne zutekali na blízky kopec. Dedinčania išli za nimi, a urobili dobre, pretože o niekoľko minút zaplavila dedinu ničivá vlna tsunami.

13. V roku 2012, sedem mužov unieslo mladé dievča s tým, že ju chceli prinútiť sa vydať za jedného z nich. Keď sa dievča bránilo, surovo ju zbili a nechali pomaly umierať v neďalekom lese. O týždeň neskôr ju úrady konečne našli, obklopenú a chránenú tromi levmi. Keď levy videli, že jej prišli pomôcť, a že je v správnych rukách, pokojne odkráčali preč.

Ľuboš Chovan/ viralnova.com

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader