Zaujímavosti / Zdravie / Ženy / 10. október 2016

Ženy hýbu svetom, preto si zaslúžia dlhší spánok

Odlišujú sa od mužov nielen stavbou tela, ale aj fyzickou zdatnosťou. Kým muži zvládnu väčšiu fyzickú záťaž, ženy zvládajú oveľa lepšie multitasking, čo znamená “robenie viacerých činností naraz”.

Nie nadarmo bol už od dávnych čias chlap živiteľ rodiny a žena tá, ktorá rodinu vytvárala. Vždy sa totiž dokázali popri staraní sa o deti venovať domácim prácam a k tomu pripraviť obed pre hladného pána domu.

Kedže multitasking je pre mozog väčšia záťaž ako fyzicky náročná práca, nežné pohlavie si zaslúži o kúsok viac oddychu, aby sa všetko zregenerovalo a fungovalo opäť na 110%.

Priemerná dĺžka spánku je u dospelých ľudí 6-8 hodín. Pre ženy sa táto doba predĺži o 20 minút. Avšak tak ako pre mužov, tak aj pre ženy platí, že telo zregeneruje, oddýchne a pripraví sa na nový deň iba po výdatnom spánku, ktorý k tomu všetkému podporí správne fungovanie mozgu.

“Šlofík” má taktiež odlišný vplyv na obe pohlavia. Ženám uškodí zdriemnutie oveľa viac. Zvyšuje riziko depresií, úzkosti a hnevu. Aby toho nebolo málo, sú náchylnejšie na prebudenie a citlivejšie na zvuky okolia.

Takže ak chcete mať doma šikovnú, usmievavú a milujúcu partnerku, prestavte jej budík o 20 minút, na nočný stolík jej položte čokoládu a nechajte ju spať.

 

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader