Zaujímavosti / 27. máj 2022

Riešenia, ktoré chránia vašu podlahu v jej slabých miestach

Soklové a podlahové lišty sú dôležitou súčasťou interiéru a hlavne podlahy. Chránia krytinu v jej slabých miestach a ľahko skryjú nevzhľadné káble a potrubia. Výrazne formujú aj vzhľad miestnosti. Najmä v posledných rokoch sa soklové lišty stali dizajnovým objektom, ktorý robí malý estetický rozdiel.

Ak chcete nasledovať tento trend a zamerať sa na kvalitné produkty za rozumnú cenu aj vy, ste v oblasti podlahových a soklových líšt na správnom mieste.

Aké výhody majú špeciálne povrchovo upravené soklové lišty

Moderné soklové lišty vašu podlahu krásne dokončia. Treba si však uvedomiť, že nech je materiál, z ktorého sú tieto doplnky podlahy vyrobené akýkoľvek, sú vystavené vonkajším vplyvom, ako sú nárazy, svetlo alebo vlhkosť v interiéri.

Najmä soklové lišty, ktoré sú vzhľadom na polohu podlahy, nečistoty a vysávače obzvlášť zaťažované, by mali byť dostatočne chránené, aby zostali dlho v dobrom stave. Preto pri ich výbere investujte čas nielen do vzhľadu, ale aj špeciálnej povrchovej úpravy, aby vám slúžili čo najdlhšie a zvládli akúkoľvek záťaž.

Prechodové lišty na vizuálne uzavretie a ochranu podlahy

Pri pokládke podláh z rôzneho materiálu v prechode medzi dvoma miestnosťami je potrebné  zabudovať dilatačné škáry. To platí aj vtedy, ak rovnakú podlahovú krytinu položíte v susediacich miestnostiach. Pevné prechodové lišty sa používajú na vizuálne uzavretie medzery a ochranu hrán pred poškodením podlahy. Opäť by mali byť z odolného materiálu, ktorý zvládne ešte väčší nápor.

Koberec ako čerešnička na torte

Aj tá najluxusnejšia podlaha vie byť nielen v chladných mesiacoch na dotyk studená. Aby ste si interiér preto zútulnili, odporúčame vám na obľúbenú podlahu umiestniť rovnako krásny koberec. Je nielen príjemne mäkký, ale aj hrejivý a farebný. V miestnosti pomôže navodiť správnu atmosféru a postarať sa o vaše pohodlie i ochranu základnej podlahovej krytiny. Tak to vyskúšajte.

(D/PR), zdroj obrázka: diy13/Shutterstock.com

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader