Zaujímavosti / 08. január 2017

13 zaujímavostí, ktoré musí každý fanúšik seriálového Sherlocka poznať!

Populárny seriál Sherlock sa vrátil so 4. sériou. Pozrite si niekoľko zaujímavostí, ktoré by ste (ak ste správni fanúšikovi), mali poznať.

1. Sherlockov asistent John Watson bol vždy veteránom z Afganistanu. Teda, minimálne v knihách A.C.Doyla. Hoci sa zdalo, že ide o zranenie “napasované” vzhľadom na aktuálne vojnové konflikty, v knižnej predlohe prišiel Watson k zraneniu takisto v Afganistane.

2. Bývalý britský premiér David Cameron sa na jednej z diplomatických návštev v Číne zúčastnil tlačovej konferencie s obyvateľmi ázijskej krajiny. Okrem viac či menej tradičných otázok ho ktosi poprosil, aby tvorcovia vyrábali nové časti rýchlejšie.

3. V knižnej verzii sa oslovujú hlavní hrdinovi krstnými menami len zriedka. V seriálovej sme si na “Johna” a “Sherlocka” už zvykli.

4. Viete koľko pokusov potrebovali herci na túto scénu?

Jeden jediný. Bez žiadnych špeciálnych efektov.

5. Hoci pred seriálom bol Benedict Cumberbatch takmer neznámym hercom, tvorcovia ani neuvažovali o žiadnom inom predstaviteľovi slávneho detektíva. “Doctor Strange” bol pre nich od začiatku voľbou číslo 1.

6. Štúdia v ružovom v skutočnosti nebola prvou epizódou seriálu. Pred vypustením do televízneho sveta bola natočená aj tzv. pilotná časť. Nikdy nebola odvysielaná, v Británii je však dostupná ako bonus k prvému DVD.

7. Aj Rusi majú vlastného Sherlocka. Na tomto linku si môžete pozrieť jeho úvodnú zvučku: https://www.youtube.com/watch?v=lo7p388bhG8&feature=player_embedded

Foto: wikipedia.com

8. Podľa odborníkov nie je Sherlock v žiadnom prípade sociopatom. A to napriek tomu, že o sebe často hovorí ako o “vysoko funkčnom sociopatovi”.

9. Ale podľa odborníkov je Sherlock možno autistom

10. Južná Kórea má Sherlocka takisto rada. Je tam skutočnou hviezdou a na jeho počesť mu dokonca skladajú piesne.

11. V časti, v ktorej sa objavia rodičia Sherlocka a Mycrofta, hrajú rodičov skutoční otec a matka Benedicta Cumberbatcha.

12. Pamätáte si na ženu, ktorá očarila Sherlocka v časti “A Scandal In Belgravia”? BBC dostalo viac než 100 sťažností na to, že sa v jednej zo scén objavila herečka Lary Pulver nahá.

13. Bolesť nohy doktora Watsona spočívala v zranení jeho ramena. Išlo o zvláštnu hru jeho podvedomia, ktorá odkazuje na knihy A.C.Doylea - ten o niekedy písal ako o zranení jeho hornej a niekedy o zranení dolnej končatiny.

Úvodná fotka: flickr.com

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader