Svet / 05. október 2018

Vďaka vzorke DNA z mŕtvoly objasnili tri vraždy a dve sexuálne napadnutia z 90. rokov

                
                
                
                    
                
                
                NEW MADRID 5. októbra (WebNoviny.sk) - Úradom v americkom štáte Missouri sa podarilo vďaka vzorke DNA objasniť tri vraždy a dve sexuálne napadnutia z 90. rokov minulého storočia. Zástupca polície uviedol, že Robert Brashers z Paragouldu v Arkansase v roku 1990 zabil Genevievu Zitricki z Greenville v Južnej Karolíne a v roku 1998 Sherri Scherer a jej dvanásťročnú dcéru Megan v Portageville v Missouri, pričom Megan aj sexuálne napadol.

Muž v roku 1997 takisto znásilnil 14-ročné dievča v Memphise v Tennessee. Brashers sa zabil v roku 1999 v Kennette v Missouri po tom, ako ho polícia chcela vypočuť pre kradnutú tabuľku s evidenčným číslom vozidla.

Vzorky DNA od jeho príbuzných podnietili políciu, aby získala povolenie na exhumáciu tela, ktorá sa konala 27. septembra. Vyšetrovatelia z Missouri uviedli, že na základe vzorky DNA z mŕtvoly môžu potvrdiť, že všetky spomínané zločiny spáchal Brashers. 
                

Zdroj: Webnoviny.sk - Vďaka vzorke DNA z mŕtvoly objasnili tri vraždy a dve sexuálne napadnutia z 90. rokov © SITA Všetky práva vyhradené.