Ekonomika / 18. máj 2018

Trnavská automobilka predniesla ďalší návrh o zvýšení miezd zamestnancov, odbory ponuku odmietli

                
                
                
                    
                
                
                BRATISLAVA 18. mája (WebNoviny.sk) - Ani ďalšie kolo rokovaní medzi zamestnávateľom PCA Slovakia a základnou organizáciou OZ KOVO v trnavskej automobilke za účasti sprostredkovateľa neprinieslo dohodu o zvýšení platov.

Sprostredkovateľ obom stranám navrhol pred niekoľkými dňami kompromisný návrh o všeobecnom navýšení miezd o 53 eur, no to odbory považovali za nedostačujúce. V piatok prišiel zamestnávateľ s návrhom zvýšenia miezd v automobilke o 50 eur od 1. júna 2018 a navrhol uhradiť zamestnancom jednorazovo 100 eur ako doplatok za mesiace apríl a máj.


Zástupcovia odborov ponuku opäť odmietli. Odbory trnavskej automobilky o tom informovali prostredníctvom svojej stránky na sociálnej sieti.

„V piatok sme sa na návrh zamestnávateľa zúčastnili vyjednávania o návrhu sprostredkovateľa. Pripomíname, že odborová organizácia kompromisný návrh sprostredkovateľa na všeobecné navýšenie miezd o 53 eur neprijala s odôvodnením, že je nepostačujúce. Aj napriek tomu prišiel zamestnávateľ na rokovanie s ešte nižšou ponukou. Tú sme razantne odmietli. Dnešné rokovanie bolo rekordne krátke a neúspešné,“ uviedli odbory v piatok v stanovisku.

Odbory vnímajú fakt, že zamestnávateľ navrhol nižšiu sumu ako sprostredkovateľ za potvrdenie odmietavého stanoviska voči kompromisnému návrhu sprostredkovateľa. Odborová organizácia tak pokračuje v štrajkovej pohotovosti. 
                

Zdroj: Webnoviny.sk - Trnavská automobilka predniesla ďalší návrh o zvýšení miezd zamestnancov, odbory ponuku odmietli © SITA Všetky práva vyhradené.