Zaujímavosti / 22. september 2016

Tipy ako si zjednodušiť život

Žmolky, žmolky a zasa tie žmolky

Nikto nemá rád tieto malé chumáčiky na obľúbenej mikine či svetri. Ak ťa trápi tento problém a po ruke nemáš strojček určený na ich odstránenie, nezúfaj. Skvelým pomocníkom je obyčajná žiletka. Ak však nechceš so žmolkami odstrániť aj polovicu svetra, dbaj na jemnosť a opatrnosť.

Foto: kroppek_pl/flickr

Zelektrizované oblečenie

Rýchlo a efektívne sa statickej elektriny na tvojom oblečení zbavíš vreckovkou. Prejdi ňou po šatách a problém je zažehnaný.

Foto: annaj/flickr.com

Nové topánky = pľuzgiere

Ak sa chceš efektívne vyhnúť pľuzgierom na nohách z nových topánok, vyskúšaj jednoduchý trik. Navleč si hrubé ponožky, fénom ohrej časť topánky, ktorá tlačí a prechádzaj sa po izbe až kým nevychladne. Opakuj viackrát a daj zbohom nepríjemným pľuzgierom.

Foto: chezbeate

Zaseknutý zips

Ak sa ti zasekol zips a nevieš s ním hýbať, použi ceruzku. Prejdi ňou po zúbkoch zipsu a opäť sa dostane do pohybu.

Foto: wobogre

Ceruzka ti skvelo pomôže aj pri kľúčoch. Ak je ťažké dostať kľúč do zámku, prejdi po ňom ceruzkou.

Foto: unsplash/flickr.com

Pripálené jedlo

Pripálených zvyškov jedla sa jednoducho zbavíš alobalom. Zgúľaj ho do guličky, kvapni na ňu Jar a pripálené jedlo spred týždňa nemá šancu.

Na vyčistenie striebra ti postačí sóda bikarbóna

Najprv striebro umy v horúcej vode a následne ho vlož do alobalom vystlaného hrnca. V druhom hrnci si pripravíš “čistiacu zmes” a to nasledovne:

1. 1 hrnček vriacej vody

2. ¼  hrnčeka sódy bikarbóny

3. pár lyžičiek soli

Všetko zmiešaj a vzniknutú zmes vylej na čistené veci. Nechaj pôsobiť cca 5 minút a opláchni ich pod vodou, vysuš čistou utierkou a veci opäť naberú nový lesk.

 

Zašpinený mlynček na kávu

… vyčistí ryža. Ryža odstráni usadené kávové zrnká a zanechá čepeľ mlynčeka čistú a pripravenú na ďalšie použitie. Stačí už len vyprázdniť ryžu a užívať si čerstvo pomletú kávu.

Foto: republica/flickr.com

Chlpy na nábytku

Veľa ľudí má domácich miláčikov, no s miláčikom prichádza do bytu aj hŕba chlpov povaľujúcich sa na koberci alebo pohovke. Ak máš už po krk každodenného vysávania, vezmi gumenú rukavicu, navlhči ju a prejdi ňou po chlpoch. Tie sa zachytia na gumený povrch a vysávač nebude potrebný.

Foto: Alexas_fotos

 
 

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader