Zaujímavosti / Kuriozity / 11. marec 2014

Najveselšie verzus najsmutnejšie zvieratká

Niektoré zvieratká sa narodili s večným úsmevom na tvári, iné zase s najsmutnejším výrazom na svete.

Ručíme vám, že si nebudete vedieť vybrať, ktoré je roztomilejšie. Sú proste neodolateľné.

1. Axolotl mexický. Toto zaujímavé a najmä usmievavé vodné stvorenie s trochu krkolomným menom vyzerá ako chodiaca ryba, no druhovo patrí medzi mloky. Volajú ho aj morská príšera, ale uznajte, že toto pomenovanie si nezaslúži. 

suenamexico.com

2.Leňochod trojprstý. Zviera, ktoré úsmev asi najviac preslávil. Typický je svojím pomalým pohybom, ktorým dosahuje rýchlosť približne dva metre za minútu. Ak však samica začuje vystrašené mláďa, zrýchli na štyri metre za minútu. Leňochody málokedy zliezajú zo stromov. Na zem zídu, keď ich tlačí v brušku na veľkú potrebu a počas nej sa usmievajú ešte viac než obyčajne.

mashable.com.jpg

dgrin.com

3. Prasiatka vám nijak zvlášť predstavovať netreba. Keď vidíte ako blažene sa dokážu tváriť, asi tentokrát oželiete bravčovú panenku na obed.

sthopd.net

amolife.com

4. Quokka. Kengurovité  zvieratko žijúce v juhovýchodnej Austrálii. Najskôr ju popisovali ako krysu vo veľkosti mačky, ale to si ešte nevšimli jej úsmev. Dnes sa (ne)teší veľkej popularite u ľudí, ktorí si ju zdomácňujú.

pinterest.com

stuffpoint.com

5. Kuvík. Aj sovičky sa vedia usmievať.

thebester.ru

6. Útloň váhavý. A sme pri najsmutnejšie vyzerajúcom zvieratku. Útloň pochádza z Ázie. Jeho nevinný pohľad si získal ľudí po celom svete. Každý by chcel mať doma takého milého tvora. Málokto si však uvedomí, čo všetko musia prežiť tieto poloopičky, keď sú priekupníkmi odvlečené zo svojho prirodzeného teritória. Jeden útloní hrdina pohrýzol speváčku Lady Gaga počas natáčania jej videoklipu. Možno sa mu takýmto spôsobom podarilo upozorniť, že útlone do ľudských rúk nepatria.

blogs.discovery.com

500px.com

lorisandb.blogspot.com

7. Grumpy Cat. A na záver mrzutá mačička. Nie je to žiaden osobitný druh mačky. Jej meno je Tardar Sauce a spolu so svojím bratom trpia genetickou poruchou, ktorá im zmenila výraz tváre aj proporcie celého tela. Jej fotky sa stali hitom internetu. Napriek svojmu nevrlému výrazu je to vraj veľmi pokojná a milá mačka, narozdiel od svojho brata. 

rebloggy.com

izifunny.com

golberz.com

elvis-collectors.com

Dušana Lukáčová/1. foto: costarica.com

 

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader