Zaujímavosti / Cestovanie / 22. august 2014

Myslíte si, že sa pozeráte na dokonale rovné ťahy štetca? Ste na omyle.

To, na čo sa pozeráte nie sú abstraktné obrazy s dokonale rovnými líniami, ale krásne letecké zábery na farebné tulipánové polia v Holandsku.

Prírodná fotografka Ríma Simone Sbaraglia prišla do Holandska, aby zdokumentovala miliardy nádherných tulipánov, ktorými je krajina preslávená. Prenajala si lietadlo, ktoré ju vynieslo vysoko nad nekonečné polia, aby sa z kvetov stali magicky podmanivé abstrakcie plné živých farieb a vzorov. Z takej výšky vyzerajú rady farebných kvetov skôr ako odvážne ťahy štetca cez plátno.

Odstránením akejkoľvek ľudskej prítomnosti na fotografiách, Simone vytvára úchvatné snímky, ktoré nám pripomínajú krásy našej prírody. „Sústreďujem sa hlavne na geometriu a farby, preto som si tak zamilovala harmóniu tulipánových polí z leteckého pohľadu," vysvetľuje Simone. „Prenajatím malého lietadla som preskúmala oblasť zhora, pričom som spravila niekoľko stoviek fotografií. S výsledku som bola nadšená, pre mňa obrázky vyzerali ako abstraktné obrazy a to bolo to, čo som hľadala."

Monika Budayová/mymodernmet.com

Čítaj slovenské správy pohodlne aj v mobile. Stiahni si aplikáciu Slovak news reader